Šéfky našich dvou bank v Síni slávy #FinŽeny a v žebříčku Forbes

31. 5. 2024

Projekt #FinŽeny zveřejnil 24 laureátek třetího ročníku Síně slávy. Těší nás, že do unikátního přehledu nejvlivnějších českých bankéřek, ekonomek, manažerek, finančních ředitelek a dalších dlouhodobě vlivných žen sektoru financí přibyly letos generální ředitelka Banky CREDITAS Eva Collardová a šéfka Max banky Ivana Pícková. Zároveň jsou také v letošním žebříčku 200 nejvlivnějších žen podle časopisu Forbes.

Podle studie Deloitte Česko se svým zastoupením žen ve vedení společností zaostává jak za celosvětovým, tak i evropským průměrem. Jsme proto rádi, že šéfkami našich dvou bank ve skupině CREDITAS jsou právě ženy. Celá naše skupina je v tomto jedinečná. Poměr mužů a žen ve vedení je vyrovnaný.

Cílem přehledu #FinŽeny je ocenění žen, které zanechávají v českém finančním segmentu výraznou stopu. Přehled slouží jako inspirace a připomínka úspěchů výjimečných dam českého finančního segmentu. Přehled nemá za cíl být vyčerpávajícím uzavřeným výčtem a neslouží ani jako žebříček. Již předloni projekt uvedl do Síně slávy 53 dam a vloni pak 27 žen. Celkem tak je s nově zařazenou skupinou v Síni slávy 104 výjimečných expertek.

Bodovaly také v žebříčku Forbes

Ženy, které přímo ovlivňují, jak se nám v Česku daří. Podnikatelky, manažerky, političky, právničky, vědkyně. Mezi 100 nejvlivnějších žen České republiky patří podle nejnovějšího žebříčku magazínu Forbes Česko také generální ředitelka Banky CREDITAS Eva Collarodvá a šéfka Max banky Ivana Pícková.

Jejich profily najdete níže: 

Eva Collardová 
Ivana Pícková