Olomouc hostí prestižní parkurové závody s generálním partnerem Bankou CREDITAS

18. 6. 2024

Mezinárodní skokové závody zařazené do světového poháru bude již pojedenácté hostit Equine Sport Center Olomouc. Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc se konají od 20. do 23. června. Čtyřdenní závody v parkurovém skákání nabídnou jednadvacet soutěží, možnost kvalifikace na olympijské hry v Paříži a mnoho dalších atraktivních momentů.

Světový pohár patří mezi nejprestižnější události pořádané Mezinárodní jezdeckou federací (FEI). Seznam účastníků Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc zahrnuje 330 koní a dvě stě jezdců z patnácti zemí. Zájem jezdců o závody byl tak velký, že organizátoři akce museli některé zájemce z kapacitních důvodů odmítnout.

Jsme hrdí, že můžeme podpořit tak prestižní sportovní událost, která přivádí do Olomouce elitu světového parkuru a nabízí návštěvníkům Equine Sport Center příležitost sledovat nejlepší české i zahraniční jezdce. V Bance CREDITAS považujeme aktivní podporu sportovních aktivit za nedílnou součást naší společenské odpovědnosti,“ říká předseda představenstva Banky CREDITAS Vladimír Hořejší a dodává: „Tato podpora je pro nás o to významnější, že se týká Olomouce, kde jsme CREDITAS úspěšně rozvíjeli, transformovali v banku a následně zažili období rychlého růstu.“

V rámci čtyřdenního mítinku proběhne 21 soutěží. Účastnit se bude obhájkyně loňského vítězství v Grand Prix Sára Vingrálková, chybět nebude ani trojnásobný vítěz Světového poháru Aleš Opatrný.

Velký zájem o světový pohár není jen ze strany jezdců. Tribuny Equine Sport Center se každoročně naplní diváky, kteří bedlivě sledují jednotlivé závody. Je to také skvělý tip, jak strávit víkend s dětmi. Díky Bance CREDITAS budeme moci nabídnout účastníkům a divákům další nezapomenutelný sportovní zážitek v komfortním prostředí našeho areálu,“ uvedla prezidentka závodů Barbora Hubáčková.